×
 

Welkom

Wat staat de sociale dienst in de toekomst te wachten?
Dat stond op maandag 13 april 2015 centraal tijdens het congres 'Sociale Dienst van de Toekomst' in de Eenhoorn te Amersfoort. 

Wat is uw visie op de sociale dienst van de toekomst? 

De omgeving van de sociale dienst is voortdurend in verandering. Demografische, technologische en economische ontwikkelingen volgen elkaar in razend tempo op en blijven het sociale domein de komende jaren beïnvloeden. Wat is uw visie op de sociale dienst van de toekomst?

Programma

Het programma kon veelzijdig genoemd worden. De laatste namen die we hebben toegevoegd zijn die van Anne Mieke Zwaneveld (gemeentelijke ombudsman Rotterdam) en Frits Spangenberg (macro-socioloog en oprichter van onderzoeksbureau Motivaction). Anne Mieke Zwaneveld gaat in op het klantcontact nu en in de toekomst en de handhaving van wetten en de soms onevenredige sancties. Terwijl Frits Spangenberg, naar aanleiding van een onderzoek dat Motivaction voor dit congres uitvoerde, vertelde hoe u beter kunt anticiperen op de disruptieve samenleving.

Daarnaast gaven Peter van Lieshout (hoogleraar Theorie van Zorg), René Paas (voorzitter Divosa), Wouter Hart (auteur van het boek 'Verdraaide organisaties'), Sadik Harchaoui (directeur van Society Impact), Bas van der Veldt (algemeen directeur AFAS) en Jens Blom-Hansen (Professor politieke wetenschappen, Aarhus University in Denemarken) vanuit verschillende invalshoeken hun visie op de sociale dienst van de toekomst.

mojoimagealt-2523-alt